Ursäkta!

Ni annar inte vad jag har hållt på med de senaste dagarna!
Jag fick något tokryck och fick för mig att jag skulle pyssla, eller rättare sagt jag skull göra en liten blomjirlang som är 12 meter lång och det är nästan 200 blommor fast sydda på den i söta färger!
Det har tagit mig hela 3 dagar att klippa ut blomor, att sedaan sy blomor och sedan sy fast dem på linan.
Jag har bara sytt de senaste dagarna, jag har många stick i fingrarna efter att ha missat med nålen!
Jag har inte äns haft tv på, där bloggande heller!

Jag är super nöjd med resultatet! rikigt stolt över mig själv, jag hade en ide i huvet som jag förde ner till ett färdig obejekt! (Bild kommer)

Denna jirang är till för ikväll! Det är sommar fest hemma hos oss, många av våra vänner kommer och vi ska äta frukt doppad i cholkad, dricka gott vin och röka vatten pipa!

Jag hoppas på en lycklad kväll;) och jag återkommer i morgon med alla mina hyss;)

Fröken!


Ska vi flytta?




Klockan har slagot morgon och jag har tvingat upp hampus ur sängen för nu är det dax att titta på ett nytt hem!
Kl 9 är det dax att kika in en ny lgh som vi verkligen vill ha.
Saningen är att i vårt nyvarnade hem har vi bott nu i snart 4 år och det har vart en blandad känsla!
Men vi har viljat flytta i 3 år av dessa fyra men vi har aldrig hittat ett riktigt bra hem, eftersom detta hem är UNDERBART de är bara grannarna och storleken som stör.

Så idag ska vi kolla på en ny lägenhet. ÖNSKA oss lycka till!

Fröken


Det blommar i mitt fönster



jag har plockat lite blommor och ställt den i min köksfönster!
Ser är super mysigt med de olika färgerna och med lit roliga saker i mitt så annars så tråkiga fönster!
Det är vår hemma hos mig!

Fröken


Loppis på en lördag!



I lördags, när hampus hade som högst med feber och ont tvingde jag med honom på loppis, Jag är så hemsk jag är medveten om de nu, men var inte så medveten om de då, då jag inte riktigt var så införstådd att stackarn nästan hade 40 grader feber! Förlåt love!

Vi svängde ialle fall in till en kryka mitt i stan som hade loppis öppet, fint uppställt var de, bra lappatmed prisen och trevlig stämning, jag köpte mig ett två vånings kakfat, jätte söt rosa med målade roser på!
Sen åkte vi ut till Latapigan, det är den bästa loppisen för ögonen någosin. tyvärr är priserna så höga att det är sällan man kommer därifrån med fynd, men jag bukar åka dit bara för att få inseprtion och mysa lite bland underbara saker, för 3 år sedan köpte jag en stinghylla där, tyvärr så gav hon mig en hylla med två olika gavlar som vi tyvärr märke när vi satt upp hyllan vilket nu innebär att alla hylplan är lutande! det suger, men det är ju inte så att man bara kan åka och lämna tillbaka den nu efter 3 år!


Mitt egna kakfat!


Fröken


En helg?

Hampus är sjuk! Han mår jätte dåligt och jag försöker vara den bästa fickvännen jag kan vara. Och jag känner att bloggen har fått lida lite, men jag lovar, jag har pysslat och fixat emellanåt! Jag ska blogga mera i veckan!
Just nu är hampus viktigast!
Mitt kök har fått yttligare ett upplyft och och har vart på LOPPIS!
Fröken

Vinterna är nu över



Det är sen fredags kväll och jag sitter och kvälls filosoferar för mig själv.
Jag inser att vinterna har lämnat oss för ett par veckor sedan, snart ska gatorna soppas och vi har snart bara ben och äter smultrol från strån!
Allt går så fort att jag inte riktigt hinner med att uppfatta att snart ska jag börja jobba och slita igen!
Idag blev det offecielt då jag var och skrev på mina anställnings papper till mitt nya jobb, visseligen ett sommar jobb men de leder mig i rätt riktning! Jag är riktigt glad och jag är mycket lycklig!

Jag vill även anonsera att jag ej besökt en ända loppis eller antik shop sedan hampus införde loppis förbud i onsdags, jag kanske men bara kanske kommer bryta det i morgon så jag har fått nys om många loppisar som kommer hållas just i morgon! Vi får se vad jag vågar! haha! Jag får återkomma med mitt beslut!

Annars i helgen ska jag mysa hemma, fortsätta med mitt rensande och plockande som jag blivigt beslutsam att bli klar med innan sommaren! Vårt hem ska bli mångfunktionelt eftersom vi inte kan flytta! Man får göra det bästa man kan med det mn har! 

Fröken 


Onsdag hela veckan!



Igår var jag ute och cyklade med min KÄRA vän Caroline! Vi cyklade genom skog och mark tunt på grus och asfalt tills vi väl kom hem bägge två med så ont i rumpan att vi knappast trodde vi skull kunna sitta ner på ett år.
Vi cyklade hu som helst nästan 2.5 mil i solnedgången och det var mysigt!

Idag så rengnar det över min stad, de har till och med snöat lite men nu öser det ver och mina nytvättade fönster behöver en ny upp puttsning innan jag få nöja mig.
Dagen började rätt tidigt för mig i dag, jag började med att genomföra mina plikter genom ams och sedan åkte jag ner på stan och vandrade, Jag kom hem med två tunga påsar. Innehåller av påsarna ser ni på bilden ovan! Det blev lite av varje idag! Ett par nya skor, mera guldknappar, mått, en drinksheck, tyg från åhlens, ett fågelhus och en jacka till hampus.
Nu har jag fixat iordning i mitt kök, De börjar mer och mer lika de köket som jag drömer om!



Hampus har infört ett loppis förbud resten av veckan så nu vet inte jag vad jag ska göra resten av veckan de är ju bara onsdag!!

Fröken


Måndags guld!




Goddag kära läsaer!

Idag är det måndag och alla mina måndags sysslor är gjorda så nu sitter jag här och visar vilka fynd jag gjorde under lunchen. Jag finner ett lugn av att gå själv på en loppis, i mina egna tankar och drömmar.
Idag ialle fall så skulle jag åka och posta lite brev så jag tg en vända ner på mina måndagsloppisar jag har, väl där insåg jag att mycket var nytt där inne, så jag hittade lampan och svanen samt den lilla porslins burken där.
Knapparna köpte jag på brödet och fiskarna, de har en hel knappgömma dom!

I veckan sedan så ska jag sy en ny lampskärm till min nya lampa samt ett kuddfodral till. Och på fredags så jag åka och skriva kontrakt till min blivande sommar syssla!

Fröken


Söndags aktivitet



Idag mötte jag upp min kära vän Carro för att gå på loppis, Och oj vilka loppis fynd vi gjorde!
Carro köpte två kaffe serviser och ett litetet litete woffelgärn.
Det är mycket trevlig att ha en vän som delar samma intresse som en själv samt så hittar man helt andra saker och lär sig mycket när man är med någon som inte letar samma sak som en själv gör!
Vi var runt på 3 loppisar i dag, det rengnade större delen av dagen men vi hada hur kul som helst.
Vi hittade nya loppisar som jag lugnt kommer åka tillbaka till!

Jag fyndade!

Ett Tryckerisätt!


En underbar lampskärm som jag tittat på 4 gångar och förra gången jag var där sa jag att fins den kvar nästa gång jag kommer så köper jag den, och ja den var kvar så jag köpte den.


En sockerskål från inte mindre än rörstarnd. Även denna har jag kollat på flera gånger på denna loppis, det var lixom meningen att den skulle följa med mig hem. (Gissa om hampus var glad när jag kom hem med denna, eller? haha)


Glasen kommer att användas som ljuslyckta och vitsippe vas!


Och ja, Jag "råkad" få med mig ett bord hem. Gissa om hampus är glad..!??!!

Jag har haft en underbar dag med carro, mycket med skrat och snack!
Alltid lika trevlig och detta kommer att upprepas!

Mina fynd kostade mig hela 175 kronor i dag. Rätt nöjd efter en dags aktitet!

Till middag blev det Älggryta med Kantareller, potatis och sommar grönsaker!


Fröken!


Festligheter..


Ett minne från gårdagen!

Igår kom grabbarna grus över för att titta på hockey och sedan laga lite mat!
Det är alltid lika roligt hur kvinnor och män lagar mat! ;)


Idag ska jag gå på loppis med min kära vän Carro.
Jag sitter ivrigt och väntar på att klockan ska bli 1 så jag kan åka iväg och fynda!
Lite tyg skulle inte sitta fel i dag!

Uppdaterar sen!

Fröken!


....

VÄLKOMMEN!

Fröken!


PekaBOO



Igår var den ena av mina syster yster här, Hon tod med sig sina barn, Lilla wilmer på 2½ år och lilla Maya som i förra veckan blev 1 månad!
Det blev massor med bus, full rulle, wilmer ville se på mumin och sedan spela gitar, han ville även leka i lekpark och äta lunch, och jag som världens bästa moster fixade nästan allt, fitar fick han spela med hampus.
Det är så kul när de kommer och hälsar på, jag är så glad när jag får besök hem till mig!

Lilla Maysingen!


Idag blir blev det en lång morgon i sängen då jag ärligt talat inte klivigt upp än. varken påklädd eller duschad! Jag hade tänkt att gå en lite loppis runda i dag men det ran ut i sanden då hampus åkte iväg på match och lämnade mig själv.
I eftermiddag kommer lite vänner över och vi ska se på hockey och dricka öl, Sedan ska vi ha grill premiär för i år. Det kommer bli mycket trevlig.
Som sagt så måste jag nog at mig i kragen och kliva upp så jag inte spenderar hela lördagen i sängen!

Fröken.

 


Got2Get



Got2Get.se är en mycket bra sida, har själv inte råd med i princip något på sidan men den är en bra inspirtions sida. T ex så hittade jag denna fotölj som ni ser ovan, en sådan skulle jag vilja ha men tyvärr kosten en sådan  dryga 5700 och jag vill ha 2. ja ni kan ju räkna ut att de går ju inte!

Men som sagt hemsidan kostar inget att gå in på och den är underbar för inspiration för många olika stilar!

Fröken


En fartfylld helg är nu över!

I lördags var jag och hampus tillsammas med svärmor och svägersan på antik samlar loppis här i enköping! Det var väldigt mycket med folk, vassa armbågar och en hel del svettiga gubbar. (Jag glömde min karmera hemma så har tyvärr inga bilder).
Vi tog oss omkring jag tror jag tåg 2½ unda runt den lilla idrotts hall som loppisen befan sig i. Jag köpte mig en ankar broche och ett fint gamalt fickur som jag har satt kedja på och använder de som ett halsband!
Sedan idag var jag en snabbis in i loppis hallen och hittade lite fint glasgods som jag inte kunde låta bil att lämna kvar! 10 kr är rena rånet!


Idag har jag jobbat på massor här hemma, jag har besökt hampus mormor och morfar på en lite fika! Sedan har jag sytt gardinder, städat, lagat mat, gjort klart dopkort som jag fått i uppdrag att göra från min syster, samt så har jag arbetat med tt göra klart alla kort som jag tog vid gårdagens fotografering som jag hade med en vän!
Full rulle.



Fröken


Jag kunde inte låta bli!!

Idag tog jag en vända ner på röda korset, jag kommer inte mer än in innan jag hittar ett nytt sängbord!
Ett mms och ett samtal senare var sängboret för 40 kronor mitt!
Så nu har även hampus ett fin sängbord!

Sedan har jag satt upp våra gamla kökslampa i hallen och den passar som en smäck! Det är underbart, hallen är lixom inrädd nu, de har den aldrig under våran tid här på vv11 vart närmlign! nu efter snart 4 år tivs jag mer och mer i vårat hem!!

BTW vi ska se på en ny lgh på tisdag! får se hur den ser ut!! är mycket nyfiken!!

I morgon ska jag iväg och fotta min vän och sedan ska jag under helgen försöka fotta lite här hemma och visa er hur tex underbar min hall är för tillfället;)

Fröken


teak for peak



Jag min denna dag när denna älsking hittades!
Hon stod ensam intrycks i en smutsig lagerlokal i västerås. Jag var ute efter ett sängbord och kom hem med denna och ett sängbord!
Vi hittade henne på en fredag, hampus roppade på mig från andra sidan lokalen och kom springade helt ovetande vad jag skulle få se! Jag trodde inte mina ögon, den stod där så fin i ett hörn. jag gick fram och tittade på prislappen, 200 kr, och jag trodde som vanligt att någon glömt en nolla eller att 2:an egentligen ska vara en 7:a. Men icke sa nicke! 200 pix. Vi bokade henne för att komma och hämta henne dagen efter, hon kom tyvärr inte i i våran lilla bil!
På lördagen kom vi tillbaka, vi försökta med alla knep men hon kom inte in i denna bil heller.
Måndag gjorde vi ett nytt försök, hamps lånade min mammas firma bil och åkte till skolan sedan hämtade han upp henne och kom hem! Hon får verkligen inte plats henna hos oss!
Hon är stor och inte så snärt, men jag övertalade hampus att hon skulle så här, hon skulle inte behöva stå i våran lalla och mörka källare, ja fick som jag ville och nu står hon i vårat vardagsrum.

Fröken


Min nya vän!



Idag tog jag en vända ner på stan, solen sken och jag kände mig glad.
Jag kunde inte ana vad jag kunde hitta.
Jag gick in på röda korset och gick fram till skyltfönstert för att titta på ett par fina ljuslycktor som jag såg när jag gick förbi. väl framme vid fönstert tittade jag lite över axen och såg denna underbara skapelse.
Jag sprang fram för att kolla vad den kostade. 100 kr.
Jag trodde någon skojade med mig! att någon märkt fel eller om jag hade helt enkelt missat en nolla!
Jag hämtade en dam som jobbade där och frågade och hon sa att priset stämde.
Jag hämtade bilen och en 100 lapp och sedan in med allt i bilen och jag åkte lycklig hem! Nu ser min hall helt perfekt ut och jag kunde inta ha haft en bättre dag!

Fröken!


En liten Röd!



Jag har hittat en ny secondhand butik här i stan och jag hittade denna underbara cykel.
Ändast 15 kr.

Hampus brukar säga att det krävs inte mycket för att jag ska bli glad!
Här behövs ingen diamantringar inte!

Fröken


Påsk Fynd!



Nu har Malin vart frame igen och både fyndat och letat bland gömmor i familje hemmet!
Lamporna på bilden är från loppis i dalarna och de kostade 65 kr tillsammans och jag älskar dem!
Skälken är min mammas som hon hade när hon var liten och resten hittade jag i familje hemmet!
Den röda lampam och cloetta fick följa med mig hem!

UNDERBART!

Fröken


Med ett minne!



Glad påsk hemma hos oss! 

Stolen är från Iris&Ivan.
Denna är en av mina favoritsaker hemma hos mig!

Fröken


En samling med minnen!



Sidebordet är köpt på myrorna i västerås vid samma tillfället som vi hittade den underbart fina jordbloben!
Sidebordet kostade 300 kr och de är ett perfekt skåp för skivspelaren och alla lp-skivor vi fått ärva och lånat (tack mamma och pappa)!

Stringhyllan är köpt på latapigan här i stan! 400kr för 3 år sedan!

Sedan har vi min underbara men dock lilla kamera samling, som jag både inhandlat på loppis och sedan har jag fått två st av min svärfar peo!

Dalahästen är från min farfar.

Fröken!


En vända rund jorden!



Denna jordglob hittade jag till hampus, han har alltid sagt att han vill ha en gamal jordglob här hemma så när jag klev in på myrorna i västerås och hittade denna kunde jag inte låte bli att köpa den!
150 kr fattigare och en jordglob rikare!

Ps. lampan i den fungerar fortfarnade och lyser då och då här hemma!

Fröken!


Mitt sovrum!



Detta är mitt och hampus sovrum! (tyvärr har jag inte en bild på andra sidan av rummet)
Detta rum är fult av fynd och kärlek!
Den fina golvlampan och sidebordet som används som sängbord på hampus sida är från min gamelmormor Iris's syster Britt-Marie från Mora! De är kanon hemma hos mig!

Jag älskar vårt sovum!

Fröken!


I'm Robot!



Mina robotar är att tradera fynd från ett drygt år tillbaka!
Jag vaknade en måndag och sa till hampus att jag ville äga ett par robotar, han skrattade och sa lycka till att hitta snygga robotar som passar hemma hos oss!
På tisdagen sökte jag på robot på tradera och dessa gossar kom upp!
Jag gav 280 kr för båda ink fakt!

"Chief Robot" (den röda) och "Robot Lilliput" (den gula).
Mina små älsklingar!

Fröken


Välkommen hem till mig!



Mitt hem består av 58 välfyllda kvm på en lite mera livlig gata i Enköping. Här på VV11 bor jag tillsammans med min vapendragare och älskade man (kallar honom för man även fast vi inte är gifta) i 2 rok.
Mitt namn är Malin och jag är LOPPIS NÖRD med stora bokstäver.

2006 flyttade jag är och min man in i denna lilla lilla lägenhet från våra respektive barndomshem, Jag har är uppväxt med en mamma och en pappa och två systerar (jag är mellan barnet och den ända med just denna hobby i min familj), hampus min man är uppväxt med en mamma och pappa han med men med en lille bror och en lille syster (här har jag en svärmor som delar min hobby med älder ting!)
När vi flyttade in på VV11 köpte vi allt nytt, vi hade inge arvegots att ta med eller något i den vägen, allt var nytt nytt och åter nytt, men jag mins hur vi sa att vi skulle byta ut alla billiga ikea grejer mot saker vi gillade med tiden. Nu fyra år senare börjar vårat hem se ut som de vi en gång längtade till!

Jag har en löjlig förkärlek till teak möbler från 60-70 talet, i princip älskar jag de mesta som är från 60-70 talet. Under ca 3 år tid har jag förvanlat vårt hem till något unik. Jag har lärt mig myket om olika ikoner som tex herr.string och den danska stilen. Jag har lärt mig mycket om porslin och kvalite. Jag älskar att se på antikdeckarna och antikrundan.

När jag söker på saker på internet söker jag på vintage, loppis, retro, teak och 50, 60, 70 tal. Jag älskar orden och d rullar så fint i munnen!

Under de senaste året har min hobby blivigt mer än en hobby, jag har en lite besatthet att röta och håller ständigt utkik efter nya saker hem! Min man Hampus tycker jag är besatt, han med många flera! Men jag besvarar bara de med att den lyckan jag får av att hitta den där perfekta saken är obeskrivbar och de är de som gör mig till dn glada människan jag är idag!

Så välkommen till min blogg och min lilla skolåda till hem!


RSS 2.0